Pradinis / Receptai / Įdarytos bulvės

Įdarytos bulvės

Reikės:

4 labai didelių šviežių bulvių
2 kubeliais supjaustytų svogūnų
4 susmulkintų česnako skiltelių
4 plonų šoninės riekelių
6 susmulkintų svogūnų laiškų
tarkuoto sūrio
druskos
juodųjų pipirų
aliejaus

Gaminimas:

Pirmiausia bulves gerai nuplauti po tekančiu vandeniu, tada šakute subadyti per visą bulvės plotą, ištrinti aliejumi ir druska.
Skardą iškloti folija, patepti aliejumi ir sudėti bulves. Šauti į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C temperatūros, ir kepti apie 1 valandą.
Kol bulvės kepa, pasigaminti įdarą. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, suberti svogūnus ir pakepinti, suberti česnakus ir dar pakepinti. Sudėti labai smulkiai supjaustytą mėsą ir dar šiek tiek pakepti (2–3 min.). Tada suberti susmulkintus svogūnų laiškus, pabarstyti druska (pagal skonį), pagardinti juodaisiais pipirais, viską išmaišyti ir nukelti nuo ugnies.
Iškepusias bulves perpjauti perpus išilgai, šaukšteliu išskobti paliekant apie 4 mm storio bulvės sieneles. Išskobtą bulvių masę sudėti į dubenį, lengvai šakute pertrinti ir ant jos užpilti visą įdarą. Viską sumaišyti ir išskobtas bulves prikimšti įdaro. Apiberti sūriu, dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti, kol sūris išsilydys.

https://www.facebook.com/samciouzrasai

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top