Tešlai reikės:
187 g miltų,
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
150 g šviežių spanguolių,
150 g baltojo šokolado (skirto kepiniams),
114 g sviesto (išlydyto),
300 g cukraus,
115 g grietinėlės (36 % proc. riebumo),
115 g maskarponės sūrio,
3 kiaušinių,
1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto.
Glaistui reikės:
50 g minkšto sviesto (kambario temperatūros),
110 g sūrio kremo „Philadelphia“,
80–110 g miltelinio cukraus,
1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto.
Keksui papuošti reikės:
saujos džiovintų spanguolių,
miltelinio cukraus (pabarstymui),
saujos kokoso drožlių.
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
Sviestu ištepkite kekso formos dugną ir šonus, pabarstykite miltais.
Išplakite 1 kiaušinį su vanilės ekstraktu, supilkite lydytą sviestą ir vėl išplakite.
Tada sudėkite maskarponės sūrį ir grietinėlę, viską išplakite iki vientisos masės.
Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.
Miltų mišinį įmaišykite į plakinį, palaipsniui įmuškite du likusius kiaušinius ir lengvai viską išplakite.
Susmulkinkite šokoladą į mažus gabaliukus ir pridėkite nedidelę saują miltų, viską tolygiai sumaišykite.
Spanguoles taip pat sumaišykite su nedidele sauja miltų.
Šokolado gabaliukus suberkite į tešlą ir gerai išmaišykite, tada švelniai įmaišykite spanguoles.
Tešlą sukrėskite į paruoštą kekso formą, mentele išlyginkite paviršių.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol keksas įgaus gražią rusvą spalvą ir medinis iešmelis, įkištas į keksą, liks sausas. Iškepusį keksą ištraukite iš orkaitės ir palikite 15 minučių, kad šiek tiek atvėstų. Tada apverskite ant grotelių ir palikite, kad visiškai atvėstų.
Paruoškite glaistą: minkštą sviestą ir sūrio kremą išplakite, pridėkite miltelinio cukraus, vanilės ekstrakto ir viską išplakite iki vientisos masės.
Masė turi būti neskysta, tačiau ir ne per tiršta.
Atvėsusį keksą aptepkite glaistu ir pastatykite į šaldytuvą valandai. Papuoškite džiovintomis spanguolėmis, pabarstykite milteliniu cukrumi, kokoso drožlėmis. Skanaus!