Reikės:
2 vištų krūtinėlių (tiktų ir šlaunelių mėsa)
pagal skonį druskos ir pipirų
1 didelio svogūno
pusės aitriosios paprikos
1 didelės morkos
3 česnako skiltelių
200 g šaldytų žirnelių
1 lauro lapo
1 šaukštelio džiovintų bazilikų
250 ml vištienos sultinio
300 g ryžių (naudojau „Basmati“)
Gaminimo eiga:
Vištų krūtinėles įtrinti druska ir pipirais. Krūtinėlę supjaustyti nedideliais kąsnio dydžio gabaliukais ir kepti keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Išimti iš keptuvės ir atidėti.
Į keptuvę pilti truputį aliejaus, suberti smulkintus svogūnus, tarkuotą morką ir aitriąją papriką. Pakepinti kelias minutes, suberti česnakus ir dar pakepinti 2 min., paskui supilti sultinį, dėti laurų lapą, bazilikus. Pasūdyti, pagardinti trupučiu pipirų ir užvirti. Tada suberti ryžius. Ugnį sumažinti, keptuvę uždengti ir troškinti 10 min.
Vištieną dėti į troškintuvą, o ant jos sukrėsti daržovių mišinį, uždengti ir troškinti dar 10 min. Maišant suberti žirnelius ir sumažinus ugnį ir toliau troškinti, kol ryžiai ir žirneliai suminkštės.
Pabaigus gaminti išimti lauro lapą.