Keksui:
2 stiklinių miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. kepimo sodos
¼ a. š. druskos
2 didelių kiaušinių
¾–1 stiklinės cukraus
1 stiklinės grietinės
½ stiklinės sviesto (kambario temperatūros)
1 a. š. vanilės ekstrakto
2 stiklinių mėlynių
Glaistui:
1 stiklinės miltelinio cukraus
½ a. š. vanilės ekstrakto
4–6 v. š. pieno
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Kekso formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.
Nedideliame dubenyje sumaišyti nuplautas ir nusausintas mėlynes su 1 v. š. miltų.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kitame dubenyje sumaišyti kartu sviestą ir cukrų, sudėti kiaušinius, grietinę ir supilti vanilės ekstraktą. Sumaišyti sausus produktus su šlapiais. Atsargiai įmaišyti mėlynes, nepermaišyti.
Tešlą perkelti į kekso formą. Kepti apie 45 minutes, kol keksas bus auksinės spalvos. Visiškai atvėsinti.
Visus produktus, skirtus glaistui, sumaišyti kartu iki vientisos masės. Paskleisti glaistą ant atvėsinto kekso.