Labai skanu, paprasta, bet neprasta.
Reikės:
0,5 kg išvalytų kepenėlių (naudojau vištienos)
2 svogūnų
nedidelio gabaliuko sviesto
3 česnako skiltelių
aliejaus
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų pipirų
trupučio tarkuoto muskato riešuto
¼ stiklinės baltojo vyno (galite naudoti vandenį, jei nesinori vyno)
Padažui:
3 nedidelių morkų
⅓ puodelio baltojo vyno
1 apelsino
nedidelio gabaliuko sviesto
1 šaukštelio medaus
1 šaukštelio garstyčių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Kepenėles sumaišykite su druska, pipirais, muskato riešutu, česnaku ir aliejumi. Palikite valandėlę pasimarinuoti. Tada kepenėles apkepinkite sviesto ir aliejaus mišinyje, įpilkite vyno.
Išimkite kepenėles ir keptuvėje apkepinkite smulkintus svogūnus. Atidėkite į šoną.
Morkas supjaustykite įstrižais griežinėliais. Pakepinkite su sviestu, supilkite apelsino sultis, vyną, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite 10–15 min. Sudėkite medų, garstyčias, kepenėles su svogūnais ir patroškinkite 5–10 min.