Reikės:
450 g kiaulienos kepenų (galite naudoti ir kitokias)
pieno kepenims mirkyti
2 svogūnų
1 paprikos
100 g pievagrybių
aliejaus kepti
druskos
maltų juodųjų pipirų
15 ml balzaminio acto
Gaminimo eiga:
Kepenėles užpilkite pienu, kad apsemtų, ir pamirkykite apie valandą, kad panaikintų kartumą.
Svogūną susmulkinkite plunksnelėmis, papriką juostelėmis, o pievagrybius griežinėliais.
Keptuvėje įkaitinę aliejų apkepinkite paprikas, svogūnus ir pievagrybius. Atidėkite į dubenį.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė daržovės, kepkite nusausintas kepenėles (jeigu reikia, išpjaukite sausgysles ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais).
Kepenėles apibarstykite druska ir pipirais. Iš vienos pusės kepkite apie 5 min.
Kai kepenėlės beveik iškeps, sudėkite kepintas daržoves, įpilkite acto, berkite prieskonių ir pašildykite, kol daržovės sušils.
Valgykite su pasirinktu garnyru.