Geriausias laikas – tai laikas, praleistas kartu su šeima ar draugais, o jeigu tas laikas dar ir „pagardintas“ skaniu lauko kepsninėje ar grilyje pagamintu patiekalu, jis tampa dar geresnis. Norėdami mėgautis skaniu, lauke gamintu maistu, turime išsirinkti mums tinkamiausią kepsninę ar grilį. Į ką atkreipti dėmesį, renkantis šį vasaros atributą?
Lauko kepsninės. Kokių jų būna?
Pačią populiariausią kepsninę įprastai vadiname tiesiog šašlykine. Tikriausiai nerasime suaugusio žmogaus, kuriam neteko ragauti tokioje kepsninėje pagaminto maisto. Priklausomai nuo to, ar pasirinksite aukštesnę, ar žemesnę tokio tipo kepsninę, reikės išsirinkti ir jai kūrenti tinkamą kurą. Pažymėtina, kad įprastai aukštesnės kepsninės yra kūrenamos malkomis, o žemesnės – anglimis. Šašlykinės yra gana patogios transportuoti, nes turi nuimamas atramines kojeles ir dėl savo didesnių matmenų puikiai tinka, kai ruošiame maistą didesnei žmonių grupei.
Jeigu ieškote kitokios kepsninės nei tradicinė šašlykinė, pamąstykite apie dujinę kepsninę. Specialistai teigia, kad dujinės kepsninės yra itin patogus pasirinkimas žmonėms, kurie mėgsta išvykas į gamtą arba kuriems turistavimas yra neatsiejama gyvenimo dalis. Naudodamiesi dujine kepsnine taupysite laiką, nes tokia kepsninė itin greitai įsijungia ir, esant reikalui, išsijungia. Kepant maistą joje, paprasta reguliuoti temperatūrą. Be to, nereikės jaudintis, kad gaminant joje maistas pridegs, nes to paprasčiausiai nebūna.
Spontaniškiems pietums, kai po ranka neturite ilgalaikės kepsninės, jums puikiai tiks ir vienkartinė kepsninė. Vienkartinės kepsninės yra parduodamos kartu su medžio anglimis. Šios anglys ilgai dega, todėl jums su šeima leidžiant laiką gamtoje jų visiškai pakaks pasigaminti skaniems, lauko dūmo persmelktiems pietums.
Kokią kepsninę vertėtų išbandyti grilio mėgėjams?
Atsakymas į klausimą greičiausiai bus kamado kepsninė. Iš keramikos pagaminta kamado tipo kepsninė iš kitų kepsninių išsiskiria universalumu ir tuo, kad naudodamiesi ja turėsite galimybę tiksliai nustatyti norimą temperatūrą. Ovali kamado kepsninės forma leidžia įkaitusiam orui tolygiai cirkuliuoti jos viduje, o keramika, iš kurios, kaip jau minėta, yra pagaminta pati kepsninė, puikiai atspindi kaitrą ir izoliuoja karštį. Žmonės, kurie jau turėjo galimybę išbandyti šio tipo kepsninę, teigia, kad kamado kepsninė yra įrankis, suteikiantis visišką kulinarinę laisvę, nes joje galima maistą kepti, troškinti, rūkyti ir net virti garuose. Žinoma, būtina paminėti, jog didelė kamado kepsninė yra sunki, todėl jai yra būtinas stovas su ratukais, kad galėtumėte ją lengvai transportuoti iš, tarkim, vieno sodo galo į kitą.
Ar kamado kepsninės tinka iškylose gamtoje?
Mažesnių modelių kamado kepsnines paprasta gabenti iš vienos vietos į kitą, todėl jos puikiai tiks ir iškylose gamtoje. Žinoma, turėkite omenyje, kad mažesnėse kamado kepsninėse pagaminsite ir mažiau maisto, bet jeigu jūsų šeima nėra didelė arba iškylaujate su nedidele kompanija, tokia kamado kepsninė kaip tik jums.
Kokios kamado kepsninės tinkamiausios namams?
Jeigu neplanuojate nuolat su savimi į gamtą vežtis ir kamado kepsninės, rinkitės didesnius jų modelius, t. y. Medium, Large ar net Xlarge modelius. Šie modeliai puikiai tiks visiems namų ūkiams, nes jie universalūs ir talpūs, todėl juose pagamintu maistu palepinsite ir gausią kompaniją. Na, o jeigu maistą gaminate profesionaliai, jums vertėtų rinktis didžiausią 2XL modelį.
PR