Reikės:
2 cukinijų (vidutinio dydžio, neperaugusių)
1 svogūno
300 g faršo (naudojau kiaulienos)
2 šaukštų džiūvėsėlių,
nedidelio ryšulėlio petražolių
smulkių svogūno laiškų
70 g fermentinio sūrio,
pagal skonį druskos, pipirų
pusės nedidelės aitriosios paprikos
2 česnako skiltelių
2 plonų rūkytos šoninės griežinėlių
Gaminimas:
Cukinijas perpjauti per pusę ir su šaukštu išskobti vidų, padarant laivelius.
Šlakelyje alyvuogių aliejaus pakepinti smulkintą svogūną iki skaidrumo. Sudėti cukinijų mėsytę, česnakus, smulkintą šoninę ir dar pakepinti. Leisti ataušti.
Į faršą dėti kepintas daržoves, šoninę, džiūvėsėlius, smulkintą aitriąją papriką, žalumynus, prieskonius ir gerai išmaišyti.
Šiuo įdaru įdaryti cukinijas.
Sudėti cukinijas į skardą, pateptą aliejumi, ir kepti 40 min. 180 °C temperatūros orkaitėje.
Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, užberti tarkuoto sūrio, kišti atgal į orkaitę ir kepti, kol sūris išsilydys.
https://www.facebook.com/samciouzrasai