
2–4 asmenims reikės:
600 g kiaulienos kumpio
4 vidutinio dydžio šviežių agurkų
4 šaukštų sojų padažo
4 šaukštų ryžių acto
2 šaukštelių cukraus
4 skiltelių česnako
2 šaukštų sezamų aliejaus
2 šaukštų šviežių smulkintų petražolių
druskos ir pipirų pagal skonį
200–300 g virtų ryžių (arba ryžių makaronų) garnyrui
Gaminimo eiga:
Ruošdami mėsos marinatą, pirmiausia susmulkinkite petražoles ir česnaką. Dideliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, ryžių actą, cukrų, smulkintą česnaką ir petražoles, sezamų aliejų, druską ir pipirus.
Kiaulienos kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis ir suberkite jas į paruoštą marinatą. Gerai išmaišykite ir laikykite šaldytuve 15–20 minučių. Kol mėsa marinuojasi, plonomis juostelėmis arba kubeliais supjaustykite šviežius agurkus. Galite naudoti specialią agurkų pjaustyklę – taip daržoves supjaustysite itin preciziškai ir greitai.
Gerai įkaitinkite kiniško tipo („Wok“) keptuvę ar didelį puodą. Ant vidutinės ugnies kepkite kiaulienos kumpio juosteles, kol jos suminkštės ir lengvai apskrus. Tuomet į kepamą mėsą suberkite pjaustytus agurkus, kepkite apie 1–2 minutes, kad agurkai taip pat suminkštėtų ir sugertų ruošiamo patiekalo skonį.
Lėkštėse sudėkite virtus ryžius ar jų makaronus, o ant viršaus patupdykite gražiai iškeptą mėsą ir agurkus. Paruoštą patiekalą apibarstykite smulkintomis petražolėmis arba kitomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis ir patiekite.
„Lidl“ receptas