Reikės:
1 skardinės tuno
2 batatų (600–700 g)
30 g majonezo
5 g švelnaus skonio garstyčių
100 g konservuotų kukurūzų
1 mažo (maždaug 60 g) raudonojo svogūno
žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
1 šaukštelio česnakų granulių
20 g svogūnų laiškų
15 g krapų
50 ml acto
50 ml šilto vandens
1 šaukštelio cukraus
šlakelio alyvuogių aliejaus
saujos mėgstamų salotų mišinio
Gaminimo eiga:
Gerai nuplautus batatus ištepkite alyvuogių aliejumi. Kelis kartus įbeskite šakute arba mediniu iešmeliu, kad kepant gerai išeitų karštis. Kiekvieną batatą įvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Batatai turi tapti minkšti, bet neištižti. Kol kepa, paruoškite įdarą ir marinuotus svogūnus.
Sumaišykite tuną su majonezu, garstyčiomis, konservuotais kukurūzais, smulkintais krapais ir svogūnų laiškais. Įberkite druskos, pipirų bei česnakų granulių. Perpjaukite per pusę raudonąjį svogūną ir, susmulkinę pirmąją jo dalį, suberkite prie kitų įdarui skirtų ingredientų. Viską gerai išmaišykite ir patikrinkite, ar netrūksta prieskonių.
Marinuokite svogūnus – riekelėmis supjaustykite antrąją svogūno pusę ir sudėkite į nedidelį stiklainiuką arba dubenėlį. Sumaišykite actą, vandenį, cukrų ir supilkite ant svogūnų. Įberkite kelis juodųjų pipirų žirnelius ir palikite marinuotis – tol, kol iškeps batatai.
Batatams iškepus, leiskite jiems truputį atvėsti, o tada išimkite iš folijos. Sudėkite į lėkštę. Įpjaukite (išilgai) ir šiek tiek praplėskite, kad patogiai tilptų paruoštas įdaras. Sudėkite įdarą į batatų vidurį. Patiekite su salotomis bei marinuotas svogūnais.
„Maximos“ receptas