Jums reikės:
3 pakelių (po 180 g) pusriebės (9 %) varškės,
2 kiaušinių,
stiklinės (140 g) miltų,
2 šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos,
šaukštelio cukraus su vanile,
puodelio tarkuoto moliūgo,
aliejaus varškėčiams kepti.
Darbo eiga:
Varškę dubenyje gerai išmaišome su kiaušiniais, miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, tarkuotu moliūgu ir druska. Tešla turi būti minkšta ir lipni (sunkiai maišoma šaukštu).
Į lėkštę beriame kelis šaukštus miltų. Kabiname po šaukštą tešlos, įleidžiame į lėkštę su miltais, apvoliojame iš visų pusių ir lengvai miltuotomis rankomis suformuojame nedidelius paplotėlius. Jų paviršių subraižome peiliu (įspaudžiame linijas). Kepame įkaitintame aliejuje.
Skaniausia valgyti dar šiltus su uogiene, grietine ir cukrumi ar citrininiu padažu. Skanaus!