Lengvai paruošiamas ir gardus patiekalas, reikalaujantis nedaug pastangų. Svarbiausia neperkepti, nes kitaip cukinijos bus ištižusios.
2–3 porcijoms:
3 nedidelių jaunų cukinijų
~150 g rūkytos triušienos
6–8 vyšninių pomidorų
6–8 juodųjų alyvuogių
2 kiaušinių
~50 g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Cukinijas perpjaukite išilgai, išskobkite vidų ir sudėkite jas į skardą, šiek tiek pašlakstytą aliejumi.
Į cukinijas dėkite mažais gabalėliais pjaustytą triušieną, griežinėliais pjaustytus vyšninius pomidorus ir alyvuoges.
Dubenėlyje išplakite kiaušinius su šlakeliu vandens, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Kiaušinio plakinį užpilkite ant cukinijų ir ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–30 min., kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.