Reikia:
gabaliuko (apie 500 g) kiaulienos sprandinės (arba mentės, arba kitokios mėgstamos minkštos mėsos)
ketvirčio šviežio kopūsto galvos
pusės litro apvirtų baravykų (tiks bet kokie valgomi grybai)
4–5 šaukštų natūralaus pomidorų padažo su daržovėmis
1 svogūno
1 morkos
pipirų žirnelių, maltų pipirų, laurų lapų, druskos
mažo gelsvės šaknies gabaliuko (nebūtina)
žiupsnelio kumino sėklų
aliejaus
sviesto gabalėlio
Gaminimo eiga:
Mėsytę supjaustome mažais gabalėliais, pasūdome, pabarstome pipirais. Apkepame karštame aliejuje, sumažiname kaitrą, įpilame truputį vandens (kad vos apsemtų), įberiame pipirų žirnelių, įdedame lauro lapą, suberiame kumino sėklas, dedame gelsvės šaknį ir ant labai mažos kaitros troškiname apie 40–60 min., kol mėsytė tampa labai minkšta. Tarkuotas morkas pakepiname svieste kartu su smulkiai kapotu svogūnu, pridedame juostelėmis pjaustytų grybukų. Sukrečiame pomidorų padažą. Šiek tiek patroškinę, visą šį gėrį suverčiame į indą ant minkštos mėsytės. Jei reikia, dar pasūdome ir pabarstome pipirų. Ant viršaus uždedame supjaustytą šviežią kopūstą ir dar šiek tiek viską patroškiname, kol kopūstas suminkštėja, tačiau išlieka skaniai traškus.
Į šį troškinį labai skanu įpjaustyti rūkytos šoninės. Arba jį gaminti su parūkytais šonkauliais. Tiktų ir vištiena.