Pradinis / Receptai / Kišas su špinatais ir pievagrybiais

Kišas su špinatais ir pievagrybiais

Asociatyvi nuotr.

Prancūzišką kišą paprastai sudaro 3 sluoksniai: tešlos pagrindas, įvairūs priedai ir ant viršaus pilamas kiaušinių plakinys. Išbandykite sveikatai palankesnį variantą – be tešlos, bet tokį pat gardų.

Reikės:

200 g špinatų
250 g pievagrybių
100 g fetos sūrio
⅓ puodelio tarkuoto fermentinio sūrio
4 kiaušinių
1 skiltelės smulkinto česnako
1 puodelio pieno
2 šaukštų aliejaus kepti
druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Nuplautus pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais. Susmulkinkite česnaką.

Į keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite pievagrybius, česnaką, pasūdykite. Kepkite grybus ant vidutinės kaitros, kol iš keptuvės išgaruos drėgmė.

Patepkite aliejumi apskritą kepimo indą. Į jį sluoksniuokite pievagrybius, špinatus ir trupintą fetą.

Dubenyje suplakite kiaušinius, pipirus ir pieną. Kiaušinių plakinį supilkite į kepimo indą ant špinatų, grybų ir fetos.

Kišą įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 50 minučių arba kol viršus taps aukso spalvos. 

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top