
Prancūzišką kišą paprastai sudaro 3 sluoksniai: tešlos pagrindas, įvairūs priedai ir ant viršaus pilamas kiaušinių plakinys. Išbandykite sveikatai palankesnį variantą – be tešlos, bet tokį pat gardų.
Reikės:
200 g špinatų
250 g pievagrybių
100 g fetos sūrio
⅓ puodelio tarkuoto fermentinio sūrio
4 kiaušinių
1 skiltelės smulkinto česnako
1 puodelio pieno
2 šaukštų aliejaus kepti
druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Nuplautus pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais. Susmulkinkite česnaką.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite pievagrybius, česnaką, pasūdykite. Kepkite grybus ant vidutinės kaitros, kol iš keptuvės išgaruos drėgmė.
Patepkite aliejumi apskritą kepimo indą. Į jį sluoksniuokite pievagrybius, špinatus ir trupintą fetą.
Dubenyje suplakite kiaušinius, pipirus ir pieną. Kiaušinių plakinį supilkite į kepimo indą ant špinatų, grybų ir fetos.
Kišą įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 50 minučių arba kol viršus taps aukso spalvos.