Pradinis / Receptai / Kokosinis varškės pyragas su traškia kokosų plutele

Kokosinis varškės pyragas su traškia kokosų plutele

Pagrindui:

100 g minkšto sviesto,
50 g cukraus,
150 g miltų,
1 kiaušinio trynio,
žiupsnelio druskos.

Įdarui:

600 g varškės,
100 g cukraus,
3 kiaušinių,
1 arb. š. vanilinio cukraus,
5 valg. š. kokoso drožlių.

Kokosinei plutelei:

80 g šalto sviesto,
50 g cukraus,
100 g kokoso drožlių.

Gaminimas:

Pagrindas. Sviestą su cukrumi ir druska išplakame maišytuvu. Suberiame persijotus miltus, užminkome tešlą. Susukame ją į maistinę plėvelę ir dedame 30 min. į šaldytuvą.

Įdaras. Išplakame kiaušinius. Visus produktus sumaišome.

Kokosinė plutelė. Sviestą supjaustome arba sutarkuojame ir kartu su kitais produktais triname rankomis, kol susiformuoja drėgni trupiniai.

Surinkimas. Tešlą rankomis paskirstome ant formos (20−22 cm skersmens) dugno ir sienelių. Supilame varškės masę, ant viršaus užbarstome trupinius. Kepame 30−40 min. viršų uždengę folija, vėliau dar 10 min. be folijos (arba kol kokosų plutelė gražiai apskrunda). Pyragą visiškai atvėsiname.
P. S. Pagrindą galima ištepti mėgstama uogiene arba džemu. Tačiau ir be uogienės pyragas buvo skanus, ypač kokosinis viršus.

http://aj-receptai.blogspot.lt

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top