Tešlai:
50 g sviesto,
50 g miltelinio cukraus,
1 kiaušinio baltymo,
50 g miltų,
žiupsnelio maltų gvazdikėlių, juodųjų pipirų ir kalendrų,
pusės šaukštelio cinamono,
žiupsnelio druskos.
Karamelei:
200 ml grietinėlės (gali būti nelabai riebi),
200 ml riebios plakamosios grietinėlės,
4 šaukštų cukraus,
1 šaukšto sviesto,
2 nubrauktų šaukštelių kukurūzų krakmolo.
Keptiems bananams:
4 nepernokusių vidutinio dydžio bananų (sunokę bananai kepdami pavirsta koše),
1 šaukšto cukraus,
1 šaukšto sviesto.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia iškepame krepšelius. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C temperatūros. Sviestą ištriname su milteliniu cukrumi, įmušame kiaušinio baltymą ir gerai išmaišome.
Suberiame prieskonius, druską, miltus ir dar kartą išmaišome.
Plačią kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Ant jos šaukštu tepame tešlą, darydami maždaug 10 cm skersmens skritulius (kuo ploniau tepsite, tuo krepšelio pagrindo vafliukas bus traškesnis).
Pašauname į orkaitę ir kepame maždaug 4–6 minutes, kol tešlos krašteliai paruduos.
Vafliukus po vieną imame iš orkaitės ir ant apversto puodelio formuojame išgaubtas formeles.
Tada išverdame karamelę. Sviestą sumaišome su cukrumi ir puse šaukšto vandens. Verdame, kol paruduos.
Supilame 200 ml liesesnės grietinėlės ir dar porą minučių paverdame.
Krakmolą ištirpiname dviejuose šaukštuose vandens, supilame į karamelę ir paverdame, kol ji sutirštės (maždaug kaip tiršta grietinė). Atvėsiname.
Plakamąją grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai sumaišome su atvėsusia karamele.
Bananus supjaustome kubeliais.
Keptuvėje išlydome sviestą, suberiame cukrų ir palaukiame, kol jis šiek tiek karamelizuosis.
Sudedame bananus ir trumpai apkepame (2 minutes).
Į traškius vafliukus dedame maždaug šaukštą paruošto karamelės kremo, keptų bananų ir patiekiame.