Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Kukurūzų dribsnių sausainiai
Receptai

Kukurūzų dribsnių sausainiai

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Traškūs, saldūs, lipnūs, greitai ir lengvai iškepami kukurūzų dribsnių sausainiai. Užtruksite vos 15 minučių. Receptas puikiai tiks, kai norisi ko nors saldaus žaibišku greičiu.

Reikės:

125 g kukurūzų dribsnių (sausų pusryčių)
pusės indelio (apie 200 g) saldinto sutirštinto pieno
1 šaukšto aguonų
1 šaukšto sezamo sėklų
saujelės lukštentų saulėgrąžų

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo formas patepkite aliejumi ar sviestu ir įteiskite kepimo popierių, nes sausainiai labai lipnūs ir gali prilipti.

Dubenyje sumaišykite visus produktus.

Šaukštu dėkite sausainius ant kepimo formos. Žiūrėkite, kad dribsniai būtų vienoje krūvelėje, kad nebūtų palaidi.

Kepkite 9–10 minučių. Ištraukę iš orkaitės palaukite 2–3 minutes ir tik tuomet perkelkite  sausainius ant grotelių. Neleiskite sausainiams atvėsti skardoje, nes gali prikibti.

Keletas pastebėjimų. Savo kepimo skardas ištepiau aliejumi ir įklojau kepimo popierių, nes recepte rašoma, jog sausainiai gana lipnūs ir, priklausomai nuo kepimo popieriaus kokybės, gali prilipti. Taigi nerizikavau. Sausainiai neprilipo, nors buvo šiek tiek kibūs.

Jokiu būdu sausainių nepalikite atvėsti skardoje, nes vėlgi jie gali prilipti. Išėmę iš orkaitės, palaukite keletą minučių ir tik tuomet perkelkite atvėsti ant grotelių.

Pagaminsite apie 20 sausainių.

www.bakingsecrets.lt

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisProfesorė Irena Pekarskienė: „Ekonominio raštingumo ugdymą reikėtų pradėti darželyje“
Kitas straipsnis Plėšomas cinamoninių juostelių pyragas

Susiję straipsniai

Vynuogių tartaletė

2 rugsėjo, 2025

Desertas stiklinėje: tiramisu su šilauogėmis

5 rugpjūčio, 2025

Arbūzų ir fetos salotos

14 liepos, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.