Pradinis / Receptai / Plėšomas cinamoninių juostelių pyragas

Plėšomas cinamoninių juostelių pyragas

Pyragas labai skanus. Juostelė po juostelės, ir vienu prisėdimu daugiau nei pusės pyrago neliko. Kai taip nutinka, dažniausiai receptą vadinu tobulu ar bent jau labai arti to. Tuščia lėkštė, mano akimis, – geriausias patiekalo įvertinimas. Na dar lydimieji garsai: „Mmm, ohoho.“ Šis kepinys ir buvo palydėtas „mmmm“ skambesiu.

Tešlai:

400 g miltų
½ šaukštelio druskos
⅓ puodelio (80 ml) pieno (1 puodelis – 250 ml)
50 g sviesto
¼ puodelio (60 ml) šilto vandens
¼ puodelio (50 g) cukraus
2 šaukštelių (apie 8 g) sausų mielių
2 kiaušinių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Įdarui:

50 g lydyto sviesto
¾ puodelio (150 g) cukraus
2½ šaukštelio cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Pieną pakaitinkite. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite šiltą vandenį, dėkite pusę cukraus ir mieles, išmaišykite ir leiskite pastovėti keletą minučių, kol mielės pradės veikti, rūgti, putoti.
  2. Sviestą išlydykite, atvėsinkite.
  3. Į dubenį suberkite miltus, druską, likusį cukrų. Supilkite šiek tiek šakute paplaktus kiaušinius su vanile. Pilkite pieno ir mielių mišinį bei lydytą sviestą, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Minkykite apie 5–10 minučių, kol tešla taps glotni ir švelni. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, aptepkite šlakeliu aliejaus, kad nesusidarytų plutelė, dubenį apvyniokite plėvele ir palikite valandai ar dviem pakilti.
  4. Kai tešla pakils, iškočiokite 25×50 cm stačiakampį.
  5. Ištepkite tešlą lydytu sviestu ir pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
  6. Supjaustykite tešlos stačiakampį į šešias lygias dalis (kiekviena dalis apie 8 cm ilgio), o tuomet kiekvieną dalį dar į 3 dalis. Į vieną krūvelę sudėkite po 3–4 kvadratėlius. Sustatykite juos per vidurį į riebalais išteptą ir kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 14×24 cm formą). Uždenkite formą plėvele ir palikite apie 30 minučių, kad pakiltų.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C ir kepkite pyragą 30–40 minučių, kol paruduos.

www.bakingsecrets.lt

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top