Pradinis / Receptai / Lavašai su kalakutiena ir sūriu

Lavašai su kalakutiena ir sūriu

2 lavašams reikės:

šlakelio aliejaus
250 g kalakutienos faršo
druskos
maltų juodųjų pipirų
1 šaukšto pomidorų pastos
1 pomidoro
2 lavašų
1 šaukšto lydyto sūrelio
1 saujos špinatų
2 šaukštų baltojo pelėsinio sūrio

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus. Į faršą įberkite prieskonių pagal skonį, įkrėskite pomidorų pastos ir viską sudėkite į keptuvę. Pomidorą supjaustykite smulkiais kubeliais ir taip pat sudėkite į keptuvę. Viską kepinkite iki 15 minučių ant lengvos kaitros nuolat maišydami. Lavašus ištepkite lydytu sūreliu, visą lavašą padenkite špinatais. Sūrį supjaustykite juostelėmis ir sudėkite viename lavašo krašte, tada sudėkite faršą ir susukite. Susuktus lavašus palaikykite vėsioje vietoje, kad sutvirtėtų, tada sudėkite į dėžutę.

Receptas iš Pauliaus Strasevičiaus knygos „Superpietūs dėžutėje“

Publikuota žurnale „Lietuvė“ Nr. 4

Ievos Jonelytės-Arlauskienės nuotrauka

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top