Reikės:
250 g varškės
4 didelių obuolių
4 vidutinio dydžio kiaušinių
1 citrinos
150 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
60 ml augalinio aliejaus
150 g kvietinių miltų
50 g krakmolo
3 šaukštelių kepimo miltelių
miltelinio cukraus pabarstyti
Gaminimo eiga:
Kiaušinius ir varškę iš šaldytuvo išimkite iš anksto ir palikite, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Varškę gerai pertrinkite.
Obuolius supjaustykite ketvirčiais, nulupkite, išskobkite šerdį, supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į dubenį, sumaišykite su citrinos sultimis ir tarkuota žievele.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. 23 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, užlenkite kraštą, palikdami popierių kaboti.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps lengva ir puri, apie 5–7 minutes. Pabaigoje įberkite vanilinio cukraus.
Į išplaktus kiaušinius sudėkite varškę, supilkite augalinį aliejų ir maišykite apie pusę minutės plaktuvu nedideliu greičiu.
Sumaišykite kvietinius miltus su krakmolu ir kepimo milteliais, tada suberkite į išplaktą masę ir maišykite plaktuvu nedideliu greičiu, kol ingredientai susijungs į vientisą tešlą.
Į masę sudėkite maždaug 2/3 obuolių ir šaukštu išmaišykite. Supilkite į formą, išlyginkite paviršių, ant viršaus išdėliokite likusius obuolius, švelniai įspausdami juos į tešlą.
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes (kol iš vidurio ištrauktas dantų krapštukas bus sausas). Iškepusį pyragą apibarstykite milteliniu cukrumi.
„Iki“ receptas