Reikės:
1 kg stintų,
miltų,
1 l vandens,
kelių laurų lapų,
šiek tiek pipirų grūdelių,
žiupsnio garstyčių grūdelių,
3 šaukštų cukraus,
šaukštelio druskos marinatui ir šiek tiek druskos pačiai žuviai,
apie 50 ml acto (9 %),
2 morkų,
2 svogūnų.
Darbo eiga:
Stintas išvalome, pasūdome ir neilgam paliekame pastovėti šaltai. Vėliau voliojame miltuose ir iškepame.
Vandenį užviriname, suberiame pipirų ir garstyčių grūdelius, laurų lapus (dar galima pagardinti petražolėmis ar gvazdikėliais) ir paviriname. Įberiame druskos ir cukraus. Po kelių minučių suberiame riekelėmis pjaustytas morkas, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir paviriname, kol daržovės suminkštėja, bet išlieka tvirtos. Pabaigoje įpilame acto (žuvis viską sugeria, todėl nebijokite viršyti nurodyto kiekio. Ragaukite!).
Marinatą vos ataušiname ir dar karštą užpilame ant keptų stintų.
Palaikome bent per naktį (geriausia iki 24 val.) ir ryte ragaujame. Skanaus!