Pradinis / Receptai / Meduolinis pyragas su kreminio sūrio kepurėle

Meduolinis pyragas su kreminio sūrio kepurėle

Šis kalėdinis pyragas – lipnus, minkštas ir su ryškiu medaus aromatu.

Tešlai reikės:

  • 200 g  sviesto
  • 2 šaukštų melasos
  • 225 g medaus
  • 2 šaukštelių vanilės pastos
  • 220 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 240 g pieno
  • 350 g „Karališkų“ kvietinių miltų
  • 2 šaukštelių sodos
  • 1 šaukštelio tarkuoto imbiero
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio cinamono (arba meduolių prieskonių mišinio)

Kreminio sūrio kepurėlei reikės:

  • 250 g kreminio sūrio
  • 100 g miltelinio cukraus
  • pusės citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pasiruoškite kvadratinę formą, įklokite kepimo popierių. Ištepkite popierių sviestu ar aliejumi.

Išlydykite sviestą, melasą, medų, vanilę, cukrų. Kaitinkite tol, kol ištirps cukraus kristalai. Leiskite masei atvėsti. Kitame inde sumaišykite pieną ir kiaušinius. Supilkite šią masę į sviesto ir cukraus masę. Miltus, sodą, druską, imbierą, cinamoną išsijokite į sviesto ir cukraus mišinį. Maišykite tol, kol masė susijungs ir taps vientisa.

Supilkite tešlą į formą ir kepkite 40–45 minutes. Leiskite pyragui visiškai atvėsti formoje.

Į dubenį sudėkite kreminį sūrį ir miltelinį cukrų. Su rankiniu plakikliu plakite tol, kol masė taps tiršta ir puri. Įspauskite citrinos sulčių, įmaišykite. Kai pyragas bus visiškai atvėsęs, tepkite kremą šaukštu arba peiliu.

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top