Reikės:
500 g faršo (kiaulienos ir jautienos)
1 kiaušinio
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
3 skiltelių česnako
1 svogūno
100 g mocarelos sūrio
150 g žaliųjų šparaginių pupelių
džiūvėsėlių
druskos, juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
- Į mėsą sudėkite kiaušinį, džiūvėsėlius, raudonėlius, išspaustą česnaką, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkykite.
- Mocarelą supjaustykite riekelėmis, svogūną – plonais pusžiedžiais, šparagines pupeles – trumpais gabaliukais.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite dalį mėsos į skardą ir tolygiai paskleiskite, šonuose padarydami nedidelį kraštelį. Tuomet dėkite mocarelą, svogūną ir šparagines pupeles ir uždenkite likusiu mėsos sluoksniu. Gražiai suformuokite keksą, kad neliktų neužspaustų kraštų.
- Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 min. arba kol gražiai apskrus ir mėsa bus iškepusi.
Pastaba: kepimo metu susikaupusias sultis nupildavau.