20 cm skersmens torto formai:
Pagrindui:
200 g „Oreo“ sausainių
75 g lydyto sviesto
30 g lazdyno riešutų
1 šaukšto „Nutellos“ kremo (imkite iš to paties indelio)
Įdarui:
500 g kreminio sūrio (tokio kaip „Philadelphia“)
1 indelio (400 g) „Nutellos“ kremo
60 g miltelinio cukraus
Papuošti:
kelių „Oreo“ sausainių
30 g lazdyno riešutų
Gaminimo eiga:
Lazdyno riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, nuvalykite luobeles.
Pagrindui viską susmulkinkite smulkintuvu.
Torto formą išklokite sausainių mase. Šiek pakelkite kraštelius.
Įdarui viską gerai išplakite. Supilkite įdarą į formą.
Puoškite sulaužytais sausainiais ir paskrudintais smulkintais lazdyno riešutais.
Dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms (geriausia palaikyti per naktį) sustingti.
Pastabos:
Riešutus paskrudinau sausoje karštoje keptuvėje, nuėmiau luobeles ir susmulkinau peiliu. Kepinant riešutus išgaunamas stipresnis jų skonis ir aromatas, tačiau šis žingsnis nėra būtinas. Jei norite dar paprastesnio ir greitesnio varianto, tiesiog šį žingsnį praleiskite.
Tortui reikės vieno indelio (400 g) „Nutellos“ kremo. Šaukštą kremo dėkite į sausainių pagrindą, o likusį – į įdarą.
Kad būtų lengviau pjauti (patarimas tinka visiems sūrio tortams), į indą pripilkite karšto verdančio vandens, įmerkite peilį, nuvalykite servetėle ir pjaukite. Tai kartokite su kiekvienu daromu pjūviu. Tortą supjaustysite lygiai ir lengvai.
Tortas saldokas. Kitąkart pakoreguočiau miltelinio cukraus kiekį pagal save. Manau, turėtų pakakti saldumo ir iš indelio „Nutellos“ kremo. Jei nemėgstate labai saldžiai, pirma sumaišykite kreminį sūrį su „Nutella“, paragaukite ir nuspręskite, ar Jums trūksta saldumo, ar jau pakanka.
Jei neturite „Oreo“ sausainių, galite naudoti bet kokius kitus: paprastus ar kakavinius.