Reikės:
700 g vištienos krūtinėlės filė
2 paprikų
2 svogūnų
2 česnako skiltelių
2 šaukštų baltojo vyno acto
3 šaukštų pomidorų padažo
rūkytos paprikos
druskos
maltų juodųjų pipirų
džiovintų čiobrelių
bulvių krakmolo apvolioti
aliejaus kepti
Gaminimo eiga:
Vištieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome pailgais kepsneliais. Apibarstome rūkytos paprikos milteliais, druska, pipirais, čiobreliais ir gerai įtrynę valandėlę pamarinuojame.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kepti vištieną, lengvai apvoliotą bulvių krakmole.
Kepame iki gražios auksinės spalvos ir kol mėsa iškeps. Atidedame.
Į tą pačią keptuvę sudedame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepame, kol daržovės suminkštės. Sudedame išspaustus česnakus, supilame vyno actą ir pomidorų padažą ir maišydami paverdame minutę.
Sudedame vištieną ir pamaišę, kad apsiveltų padažu su daržovėmis, patroškiname 2 min.
Paragaujame, jei trūksta skonio, įberiame prieskonių.
Valgėme su ryžiais.