Svečiuose ragavau trupininio pyrago, kurio įdaras buvo „Rududu“ karamelė ir obuoliai. Kilo mintis pagaminti panašų pyragą, tačiau be trupininio viršaus. Obuolius supjausčiau kubeliais, sumaišiau su „Rududu“ ir paskirsčiau ant greitai suplaktos paprastos pyrago tešlos. Greita ir skanu! Obuoliai šiek tiek atsveria karamelės saldumą, o pagrindas tirpsta burnoje. Patiekiau su karameliniais ledais.
24 cm skersmens pyragui reikės:
120 g cukraus,
130 g kepinių margarino,
2 didelių kiaušinių,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 v. š. vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
150 g miltų,
2–3 obuolių,
skardinės „Rududu“ karamelės.
Darbo eiga:
Margariną iki purumo plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinius. Po truputį įmaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą formą.
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, sumaišome su „Rududu“. Jei „Rududu“ masė per kieta, skardinę įstatome į karštą vandenį ir palaukiame, kol masė suminkštės.
Karamelės įdarą paskirstome ant paruoštos pyrago tešlos. Pašauname į karštą orkaitę (kepiau 190 °C temperatūroje) ir kepame apie pusvalandį. Skanaus!