Pradinis / Receptai / Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Jums reikės:

100 g sviesto (kambario temperatūros),
100 g kokosų aliejaus (arba vynuogių kauliukų aliejaus),
100 g cukraus,
2 kiaušinių,
125 ml tiršto natūralaus graikiško arba turkiško jogurto*,
150 g miltų,
žiupsnio druskos,
1 arb. š. vanilės esencijos (arba cukraus su natūralia vanile),
1 arb. š. kepimo miltelių,
1 citrinos žievelės (tik plonai nutarkuotos geltonosios dalies),
2–3 saldžiarūgščių obuolių,
apie 70 g rudojo cukraus pyrago viršui.

* graikiško ar turkiško jogurto būna pirkti didžiuosiuose prekybos centruose. Tai tirštas jogurtas, pyragus padarantis itin purius ir minkštus. Jį pakeisti patarčiau tik riebia grietine.

Darbo eiga:

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros.

Obuolius nulupame, išpjauname sėklas ir supjaustome skiltelėmis. Kad neruduotų, apšlakstome citrinų sultimis.

Minkštą sviestą kartu su kokosų aliejumi ištriname su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai išplakdami. Įmaišome jogurtą.

Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, cinamonu ir citrinos žievele. Švelniais judesiais miltų mišinį įmaišome į tešlą. Sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (manoji apvali, 25 cm skersmens) ir išlyginame. Ant viršaus sudėliojame kiek įmanoma daugiau obuolių skiltelių, jas šiek tiek įspausdami į tešlą. Paviršių gausiai pabarstome ruduoju cukrumi ir pašauname kepti. Kepame apie 30–40 min. (ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu pagaliuku). Patiekiame šiltą su ledais arba šaltą su pusrytine kava. Skanaus!

P. S. Tokį pyragą išbandžiau su rudeninių vaisių mišiniu. Į tešlą ratu susmaigsčiau vieno obuolio, kriaušės, kelių slyvų skilteles, o viduriuką papuošiau šviežių figų skiltelėmis. Apibarsčiau cukrumi ir pašoviau į orkaitę… Nuostabiai sultingas ir gardus rudeninis desertas!

http://ausrra.blogspot.com/

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top