Pradinis / Receptai / Obuolių trupiniuotis su vaniliniu kremu

Obuolių trupiniuotis su vaniliniu kremu

Jums reikės:

Trupiniuočiui:

125 g miltų,
100 g mėgstamų rupiai maltų riešutų,
125 g cukraus,
100 g sviesto,
5–6 didesnių obuolių,
cukraus pagal skonį (atsižvelgiant į obuolių rūgštumą).

Kremui:

0,5 stiklinės pieno,
0,5 stiklinės grietinėlės,
2 kiaušinių trynių,
1,5 šaukšto cukraus,
1 šaukšto kukurūzų krakmolo,
2 šaukštelių vanilinio cukraus (arba vanilės lazdelės),
žiupsnelio druskos.

Darbo eiga:

Pyrago gaminimas. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome vaisius skiltelėmis. Suverčiame pjaustytus obuolius į puodą, užpilame cukraus ir užviriname. Viriname pamaišydami, kol obuoliai šiek tiek sukrenta (bet jie neturi virsti tyre). Masę šiek tiek ataušiname ir sukrečiame į kepimo formą.

Lydytą sviestą sumaišome su miltais, cukrumi ir riešutais, viską triname rankomis ar maišikliu, kol susidaro trupiniai. Beriame juos ant obuolių.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C temperatūros, ir kepame apie pusvalandį (arba kol trupiniai įgauna gelsvai rusvą spalvą).

Kremo gaminimas. Puode sumaišome pieną, grietinėlę, cukrų, druską, krakmolą, vanilinį cukrų ir trynius. Puodo dar nekaičiame. Viską plakikliu gerai išplakame iki vientisos masės. Tada pamažu pradedame kaitinti (greitai užvirinus, gali susidaryti gumulų). Nenustojame maišyti. Kuo labiau masė kaista, tuo intensyviau ją maišome. Užviręs kremas turi sutirštėti. Paviriname jį dar kelias minutes ir nukeliame nuo viryklės.

Kremą supilame į dubenį, palaukiame, kol praaušta. Vis pamaišome, neleidžiame, kad paviršius pasidengtų pluta. Pravėsusį kremą uždengiame maistine plėvele (plėvelę klojame tiesiai ant kremo paviršiaus) ir visiškai ataušiname.

Dar karštą trupiniuotį apliejame kremu ir patiekiame. Skanaus!

http://ausrra.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top