Reikia:
~1,9–2 kg paprikų
6 nuvalytų česnako skiltelių
pipirų (grūdelių)
3 arb. š. medaus (tinka ir dirbtinis)
Marinatui:
pusės litro vandens
pusės valg. š. druskos
pusės stiklinės cukraus
pusės stiklinės acto
pusės stiklinės aliejaus
Taip pat reikės 3 užsukamų sterilizuotų stiklainiukų (0,5 l talpos) ir tiek pat sterilizuotų dangtelių
Gaminimo eiga:
Paprikas gerai nuplauti ir perpjovus pusiau pašalinti sėklytes. Supjaustyti juostelėmis (arba kaip jums patinka). Į didelį puodą pilti vandens (nemažai, kad vėliau sudėtas paprikas apsemtų). Užvirti ir tada sudėti supjaustytas paprikas. Užvirus pavirti 5 min. Vandenį nupilti, o paprikas sudėti į stiklainiukus. Taip pat į kiekvieną stiklainiuką berti po keletą pipirų grūdelių (dėjau maždaug po 7 vnt.), dėti po porą česnakų skiltelių ir po 1 arb. š. medaus.
Toliau į švarų puodą sudėti marinatui skirtus ingredientus ir užvirinti. Pilti verdantį marinatą į stiklainius ant paprikų (pilnut pilnutėlius) ir užsukti dangteliais. Apkloti rankšluostėliu ir palikti atvėsti. Vėliau laikyti vėsiai.