Reikės:
250 g faršo (kiaulienos ir jautienos)
žiupsnelio aitriųjų paprikų, druskos
2 valg. š. grietinės
1 svogūno
2 česnako skiltelių
100 g šoninės
250 g ryžių
saujos petražolių
saldaus aitriųjų paprikų padažo
Gaminimo eiga:
- Į faršą sudėkite aitriąsias paprikas, druską, grietinę ir gerai išminkykite.
- Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
- Atskirame puode užvirkite vandenį. Iš faršo formuokite mažus kamuoliukus ir apvirkite kelias minutes. Išgriebkite ir atidėkite į šoną.
- Keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, sudėkite supjaustytą česnaką. Kai svogūnas ir česnakas suminkštės, sudėkite kubeliais pjaustytą šoninę. Įberkite druskos, įpilkite pagal skonį aitriųjų paprikų padažo ir suberkite smulkintas petražoles. Viską sumaišykite su ryžiais.
- Gerai įkaitintame aliejuje apskrudinkite faršo kamuoliukus. Visai pabaigoje įpilkite šlakelį aitriųjų paprikų padažo. Paserviruokite ir patiekite.