
Reikės:
500 ml pieno
450 g miltų
7 g sausų mielių
2 kiaušinių
3 šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
razinų arba džiovintų spanguolių
aliejaus kepti
Gaminimo eiga:
Į didelį ir gilų dubenį suberkite visus birius produktus: miltus, mieles, cukrų ir druską. Viską gerai išmaišykite.
Atskirame inde išplakite kiaušinius, sumaišykite juos su pašildytu pienu. Gautą masę sumaišykite su pasiruoštais biriais produktais.
Į blynų tešlą įberkite saujelę razinų, džiovintų spanguolių arba kitų džiovintų vaisių. Viską gerai išmaišykite.
Uždenkite gautą masę medvilniniu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltai kilti kambario temperatūroje apie 30 minučių.
Į keptuvę su įkaitintu aliejumi pilkite blynų masę ir formuokite blynelius. Apkepkite juos iš abiejų pusių. Patiekite su norimais priedais.