Reikės:
3 kiaušinių
¾ stiklinės + ¼ stiklinės rudojo cukraus
2 a. š. tarkuotos apelsino žievelės
½ stiklinės daržovių aliejaus
1¼ stiklinės miltų
2 a. š. kepimo miltelių
½ stiklinės maltų lazdynų riešutų
1½ stiklinės smulkiai pjaustytų rabarbarų stiebų
2 v. š. kapotų lazdynų riešutų
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 170 °C. Ištepti riebalais 20 cm skersmens kepimo formą.
Elektriniu plaktuvu išplakti kiaušinius, cukrų ir apelsino žievelę iki kreminės masės. Įmaišyti aliejų. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius ir suberti maltus lazdynų riešutus, viską išmaišyti.
Pusę tešlos sudėti į kepimo formą, išlyginti viršų. Užbarstyti pusę rabarbarų su puse likusio cukraus. Paskleisti ant viršaus likusią tešlą. Užbarstyti likusius rabarbarus, cukrų ir kapotus lazdynų riešutus.
Kepti apie 1 val., tikrinti mediniu iešmeliu. 10 minučių pyragą palikti formoje, išėmus pabaigti vėsinti ant grotelių.