Pradinis / Receptai / Saldžiarūgščiai blyneliai

Saldžiarūgščiai blyneliai

Jums reikės (3 porcijoms):

apie 170 g miltų,
2 vidutinio dydžio kiaušinių,
250 ml šviežio pieno,
4–5 v. š. cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 1/2 a. š. kepimo miltelių,
1–2 šaukštų riešutų aliejaus,
5 šaukštų šviežių (ar šaldytų) spanguolių,
klevų sirupo (arba miltelinio cukraus).

Darbo eiga:

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Padarome juose skylutę, o į ją įmušame du kiaušinius, įpilame pieno ir viską išmaišome.

Įmaišome cukrų, šlakelį aliejaus. Beriame 4 šaukštus (vieną pasiliekame blynams papuošti) spanguolių. Įkaitiname keptuvę (be riebalų).

Įkaitusioje keptuvėje (ant silpnesnės ugnies, nes blyneliai gali greitai prisvilti kepdami be riebalų) šaukštu pilame tešlą palikdami tarpelius tarp blynelių. Kepame iš vienos pusės, kol kraštai taps nebeskysti, tada dviem šakutėmis apverčiame blynelius ir apkepame kitą jų pusę.

Patiekiame šiltus apibarstę likusiomis spanguolėmis (nebūtina) ir milteliniu cukrumi arba paskaninę klevų sirupu. Skanaus!

www.tastyart.lt

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top