Jums reikės:
stiklinės saulėgrąžų sėklų,
1,5 valgomojo šaukšto kokosų aliejaus,
1,5 valgomojo šaukšto natūralių kakavos miltelių (arba apie 70 g juodojo šokolado),
2 valgomųjų šaukštų medaus,
kelių cukruotų apelsino žievelių (arba šaukštelio nutarkuotos apelsino žievelės),
8–10 džiovintų figų (arba saujos razinų).
Darbo eiga:
Susmulkiname smulkintuvu arba sumalame mėsmale saulėgrąžų sėklas kartu su džiovintomis figomis ar razinomis (prieš maldami figas nupjaustome kotelius) ir cukruotomis apelsinų žievelėmis.
Į masę supilame vandens garų vonelėje ištirpintą kokosų aliejų, dedame medų, kakavą (jei naudojate nutarkuotą apelsino žievelę vietoj cukruotų žievelių, dėkite ir ją) ir gerai išmaišome. Masę sukrečiame ant kepimo popieriumi išklotos formelės ir išlyginame. Mažiausiai valandą palaikome šaldytuve, o tada supjaustome gabalėliais.
Galima iš masės drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus, pavolioti juos sezamo sėklose ir sudėti ant raukšlėtų popierėlių saldainiams. Prieš tiekdami atšaldykite.
P. S. Jei vietoje kakavos naudosite šokoladą, jį kartu su kokosų aliejumi išlydykite vandens garų vonelėje.