Reikės:
- 200 g cukraus
- 115 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 180 g miltų
- ½ šaukštelio druskos
- ½ šaukštelio kepimo sodos
- 1 obuolio
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Skardą ištepkite sviestu. Dideliame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi ir sviestu, kol masė taps puri. Įmaišykite miltus, druską ir kepimo sodą. Supjaustykite obuolius smulkiais gabaliukais ir sudėkite į tešlą.
Tešlą šaukštu dėkite ant kepimo skardos, palikdami apie 5 cm tarpus tarp sausainių. Kepkite apie 8–10 minučių arba kol sausainiai taps šviesiai rudos spalvos. Sausainiams iškepus, išimkite iš skardos ir atvėsinkite ant grotelių. Laikykite dėžutėje su dangteliu.
„Maximos“ receptas