Reikės:
1,2 l vandens,
100 g virtų arba konservuotų pupelių,
2 bulvių,
2 morkų,
1 didelio svogūno,
2–3 česnako skiltelių,
1 raudonosios paprikos,
3 rūkytų dešrelių,
1 didesnio marinuoto agurko,
300 ml trintų pomidorų savo sultyse arba naminio pomidorų padažo,
1 valg. š. citrinos sulčių,
druskos,
pipirų,
Provanso žolelių mišinio.
Gaminimas:
Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais, beriame į puodą su vandeniu ir verdame. Kol verda bulvės, svogūną nelabai smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame burokine tarka, papriką supjaustome šiaudeliais ir viską kepame keptuvėje. Kai daržovės suminkštėja, sudedame supjaustytas dešreles ir dar keletą minučių pakepiname. Galiausiai supilame pomidorų padažą, suberiame prieskonius, susmulkintą česnaką, patroškiname apie 2 min. ir viską sudedame į puodą su bulvėmis. Supilame citrinos sultis, sudedame smulkiai supjaustytą agurką, suberiame pupeles. Jei trūksta, įdedame dar prieskonių. Sriubą užviriname, paverdame 5 min. ir nukeliame nuo ugnies. Skanaus.
Sriuba išėjo tiesiog fantastiška. Vandens kiekį keiskite pagal tai, kokio tirštumo sriubos norite.