Reikės:
8 didelių šviežių slyvų
250 g miltų be glitimo
100 g cukraus
1 šaukšto cinamono
1 šaukštelio sodos
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 g mėgstamų smulkintų riešutų
150 ml kokosų arba kito augalinio gėrimo
1 prinokusio, šakute sutrinto banano
1 šaukšto citrinos sulčių
skysto medaus arba agavų, klevų sirupo
Gaminimo eiga:
Pyrago kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, o kraštus šiek tiek patepkite riebalais. Ant dugno išdėliokite skiltelėmis supjaustytas slyvas, kad jos viena kitą šiek tiek užklotų, ir šiek tiek apšlakstykite medumi.
Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Tuomet į juos pilkite kokosų gėrimą, dėkite sutrintą bananą, taip pat šiek tiek citrinos sulčių ir viską gerai išmaišykite.
Slyvas užpilkite paruošta mase, išlyginkite tešlos viršų ir 30–35 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusį pyragą apverskite, kad slyvos būtų viršuje, ir nuimkite kepimo popierių. Jei norite, kad desertas būtų dar saldesnis, galima užpilti medaus, agavų ar klevų sirupo.
„Iki“ receptas