Klasika tapę šokoladiniai pyragėliai abejingų nepalieka: kas galėtų atsispirti tiršto, karšto šokolado ir maloniai aštrių aitriųjų paprikų duetui. Šie pyragėliai turi stebuklingą poveikį – jie šildo ir skaidrina nuotaiką. Rekomenduojame išbandyti! O juos paruošti – vieni juokai, užtruksite vos 20 minučių.
4 porcijoms reikės:
- 100 g 70% šokolado
- 100 g sviesto
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų cukraus
- 2 šaukštų miltų
- 50 ml brendžio
- 0,5 šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių
- Cukraus pudros
Darbo eiga:
1. Nuolat maišydami ištirpinkite šokoladą ir sviestą.
2. Kiaušinius lengvai paplakite šakute, sumaišykite su miltais ir cukrumi.
3. Į miltų, cukraus ir kiaušinių mišinį supilkite pravėsusią šokolado ir sviesto masę. Išmaišykite, paskaninkite šlakeliu brendžio ir aitriosiomis paprikomis.
4. Formeles gausiai patepkite sviestu. Išpilstykite šokolado masę. Patogiausia tai daryti naudojant skysčių matavimo indą arba ąsotėlį.
5. Pyragėlius kepkite iki 200ºC temperatūros orkaitėje. Labai svarbu jų neperkepti, todėl atidžiai stebėkite. Priklausomai nuo to, kokios konsistencijos norite, kepkite nuo 7 iki 10 minučių. Iš orkaitės ištraukti reikėtų tada, kai kraštai iškilę, o viduriukas dar skystas.
6. Pabarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės.