20 vnt. reikės:
185 g sviesto (kambario temperatūros)
½ stiklinės miltelinio cukraus
1 stiklinės miltų
¼ stiklinės krakmolo
¼ stiklinės kakavos miltelių
Sviestiniam kavos kremui:
2 a. š. tirpios kavos granulių
80 g sviesto (kambario temperatūros)
1 stiklinės miltelinio cukraus
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 160 °C. Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir persijotą miltelinį cukrų iki kreminės masės. Įsijoti miltus, krakmolą ir kakavos miltelius. Viską gerai išmaišyti.
Miltuotomis rankomis iš tešlos formuoti 40 rutuliukų, sudėti juos ant kepimo popieriaus paliekant 5 cm tarpus ir šiek tiek paploti miltuota šakute. Kepti 15 minučių. Iškepusius sausainius atvėsinti ant kepimo skardos.
Kavą ištirpinti 1 v. š. verdančio vandens. Atvėsinti. Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir miltelinį cukrų iki kreminės purios masės. Supilti kavą ir išplakti.
Pertepti sausainius sviestiniu kavos kremu.