Mėgstantiems bulves šis patiekalas bus tikras gėris, o gurmaniškas įdaras tikrai pamalonins gomurį.
Reikės:
~1,5 kg bulvyčių (20 vnt.)
125 g mėlynojo bri sūrio
100 g špinatų
125 g šaltai rūkytos pjaustytos kiaulienos šoninės
2 valg. š. indiško lydyto (ghi) sviesto
1 valg. š. miltų
150 ml grietinėlės
žiupsnelio tarkuoto muskato
druskos, maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
Gaminimo eiga:
Kruopščiai nuplaukite bulves ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir palikite atvėsti.
Keptuvėje išlydykite 1 valg. š. sviesto, sudėkite špinatus, pagardinkite druska ir kepkite ant nedidelės ugnies tol, kol jie sukris.
Imkite kitą keptuvę, išlydykite 1 valg. š. sviesto, suberkite miltus, išmaišykite, pilkite grietinėlę ir maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa ir ims tirštėti. Suberkite tarkuotą muskatą, krapus, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Nupjaukite bulvių viršūnėles, šiek tiek išskobkite vidų. Tuomet dėkite špinatus, kiaulienos šoninę, užpilkite padažo ir dėkite po gabalėlį pjaustyto pelėsinio sūrio.
Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje ~15 min. arba tol, kol sūris išsilydys.