
Reikės:
300 g mocarelos sūrio
300 g tepamojo sūrio su aitriosiomis paprikomis
300 g gaudos sūrio
3 šaukštų aitriųjų paprikų (pjaustytų gabalėliais)
1 šaukštelio aitriųjų paprikų marinato
3 kiaušinių
5–6 šaukštų miltų
5–6 šaukštų džiūvėsėlių
Gaminimo eiga:
Dubenyje sutarkuokite sūrius, sudėkite kreminį sūrį, smulkintas aitriąsias paprikas, supilkite marinatą ir gerai išmaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite kamuoliukus (graikinio riešuto dydžio) ir dėkite į šaldytuvo kamerą 15–20 min.
Puode įkaitinkite aliejų. Sūrio kamuoliukus apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir dėkite į verdantį aliejų. Virkite 2–3 min.
Tepamąjį sūrį galite keisti rikota, aitriųjų paprikų kiekį keisti pagal skonį.