120 g minkšto sviesto
100 g cukraus
2 šaukštų kakavos
100 g smulkių avižinių dribsnių (skirtų košėms)
50 g sausainių trupinių (2 dideli sausainiai)
Apvolioti:
50 g kokosų drožlių
Gaminimo eiga:
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės.
Suberkite avižinius dribsnius, kakavą, sausainių trupinius. Išmaišykite šaukštu.
Formuokite mažus kamuoliukus, apvoliokite juos kokosų drožlėse.
Patarimai, pastebėjimai:
Darykite mažus kamuoliukus, bus skaniau valgyti. Aš formavau mažyčiu ledų šaukštu. Išėjo 3 cm skersmens kamuoliukai. Pats tas. Iš trečdalio normos formuojant tokio dydžio kamuoliukus man išėjo 8 vienetai.
Kamuoliukus galima valgyti iškart, tačiau rekomenduojama prieš valgant palaikyti šaldytuve, kad susistovėtų ir atsiskleistų skoniai.
Kitąkart dar įpilčiau lašelį vanilės dėl kvapo ir skonio.