Šis pyragas yra geriausias variantas, kai draugai praneša, kad užsuks į svečius, o tau labiau norisi pailsėti, o ne sukiotis virtuvėje ruošiant vaišes. Dar vienas pliusas yra tas, kad produktų nereikia daug, o ir jų galite rasti savo spintelėje.
Skanu, lengvai paruošiama ir nereikia daug produktų.
Reikės:
100 g sviesto
200 g sausainių
600 g maskarponės sūrio
300 g 35 proc. riebumo grietinėlės
2 šaukštų „Damų“ likerio (nebūtina)
100 g miltelinio cukraus
kelių uogų papuošti
Gaminimo eiga:
Sausainius susmulkinkite iki smulkių gabaliukų ir išmaišykite su lydytu sviestu. Sausainių mase išklokite torto formos dugną.
Maskarponės sūrį išsukite su likeriu ir milteliniu cukrumi.
Grietinėlę suplakite iki standžių putų ir sumaišykite su maskarponės kremu.
Sūrio ir grietinėlės masę sukrėskite ant sausainių pagrindo, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
Išėmę iš šaldytuvo puoškite uogomis.
Aš gaminau iš pusės normos, tad išėjo mažutis (18 cm skersmens) pyragas.