Tešlai:
200 g margarino
3 stiklinių miltų
1 kiaušinio
3 valg. š. grietinės (su kaupu)
2 valg. š. cukraus
žiupsnelio druskos
Kremui:
2 indelių „Rududu“
400 g sviesto
Gaminimo eiga:
Šaltą margariną sutarkuoti burokine tarka, įsijoti miltus, sutrinti tarp pirštų.
Atskirame indelyje įmušti kiaušinį, berti druską, cukrų, dėti grietinę, išmaišyti iki vientisos masės.
Į miltų ir margarino mišinį pilti kiaušinių, grietinės, druskos, cukraus mišinį.
Užminkyti tešlą (jei tešla limpa prie rankų, įsijoti dar truputėlį miltų).
Tešlą dėti į šaldytuvą 2 valandoms.
Išėmus iš šaldytuvo padalyti į 8 dalis ir iškočioti plonus lakštus.
Ant lakšto uždėti apvalią formą, apipjauti, subadyti lakštą šakute, kepti iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7– 8 min., kol gražiai pagels (atraižas taip pat kepti, bus tortui apibarstyti).
Kambario temperatūros sviestą ir „Rududu“ išmaišyti maišytuvu iki vientisos masės.
Iškeptus lakštus tepti kremu ir vieną lakštą – serbentų džemu (arba kitokiu), aptepti visą tortą likusiu kremu, apibarstyti trupiniais.