Labai skanus, minkštas, drėgnas tortas.
20 cm skersmens tortui reikės:
Biskvitams:
230 g miltų
20 g kakavos
200 g cukraus
1½ šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio kepimo sodos
žiupsnelio druskos
70 g minkšto sviesto
3 šaukštų bekvapio aliejaus
2 vidutinių kiaušinių
1½ šaukštelio acto
165 ml pasukų arba kefyro
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
raudonų maistinių dažų
Kremui:
600 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“)
125 g minkšto sviesto
1 puodelio miltelinio cukraus (1 puodelis – 250 ml)
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
2–3 šaukštų pieno
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite dvi 20 cm skersmens formas.
Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską sumaišykite. Atidėkite į šalį.
Plaktuvu iki purumo išplakite sviestą. Berkite cukrų, pilkite aliejų ir plakite iki purios, vientisos masės.
Kiaušinius ir vanilę suplakite, supilkite į sviesto ir cukraus mišinį ir viską gerai išplakite plaktuvu.
Ąsotėlyje sumaišykite pasukas (kefyrą) su actu ir maistiniais dažais. Dažų dėkite tiek, kad būtų ryški raudona spalva. Įmaišykite į tešlą.
Miltų mišinį įsijokite į tešlą ir palengva mentele įmaišykite.
Tešlą padalykite į dvi dalis ir supilkite į kepimo formas. Kepkite apie 20–25 minutes (arba kol, įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus).
Iškeptus biskvitus 5 minutes palikite formose, tuomet išimkite, nulupkite kepimo popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių. Kai atvės, kiekvieną biskvitą perpjaukite pusiau.
Kremui kambario temperatūros sūrį ir sviestą išplakite plaktuvu. Berkite miltelinį cukrų, pilkite vanilę, šaukštą pieno, plakite iki vientisos masės. Jei masė per daug tiršta, įpilkite dar šaukštą ar kitą pieno.
Tortą sluoksniuokite formoje: biskvitas, kremas, biskvitas, kremas ir t. t., kol surinksite visą tortą.
Tortą palaikykite šaldytuve, kol sustings. Aš laikiau per naktį.
Puoškite likusiais trupiniais.
Patarimai, pastebėjimai. Miltų ir kakavos mišinį būtina persijoti, kad nebūtų jokių gumuliukų. Ypač daug jų būna kakavoje.
Naudojau maistinius dažus pastos pavidalu. Įmaišiau jų tiek, kad kefyras būtų ryškios raudonos spalvos. Sunaudojau 2 pakelius dažų (1 pakelis – 10 g).
Labai svarbu, kad sūris ir sviestas būtų kambario temperatūros, kad kremas būtų vientisas, be gumuliukų.
Pagal originalų receptą miltelinio cukraus reiktų gerokai daugiau. Aš bėriau tik puodelį cukraus, ir kremas buvo pakankamai saldus.
Amerikiečiai tortą dažniausiai daro iš dviejų storų biskvitų. Galite taip daryti ir Jūs, kremo tada galima tepti mažiau. Aš norėjau plonesnių sluoksnių, todėl supjausčiau į keturias dalis, o kremo pasidariau daugiau. Buvo pats tas. Tikrai nesinorėjo jo daugiau.