Pradinis / Receptai / Tortas „Žozefina“

Tortas „Žozefina“

Jums reikės (22–23 cm skersmens tortui):

Papločiams:

250 g razinų,
2 kiaušinių,
100 g cukraus,
200 g miltų,
2 a. š. (nubrauktų) sodos.

Kremui:

800 g grietinės (30 % riebumo),
150 g sviesto,
110 g miltelinio cukraus,
0,5 a. š. vanilinio cukraus,
citrinos rūgšties (ant peilio galiuko).

Papločiams sulaistyti – 80–100 ml stiprios pasaldintos kavos.

Tortui papuošti:

80 g juodojo šokolado,
30 g razinų,
30–40 g baltojo šokolado.

Darbo eiga:

Papločiai. Razinas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Tada beriame jas ant rankšluosčio, kad apdžiūtų. Kol razinos džiūsta, atskiriame trynius nuo baltymų ir išplakame baltymus su cukrumi iki standumo. Atsargiai sumaišome baltymus su tryniais. Razinas trintuvu sutriname, kad susidarytų košelė. Pilame į jas pieną, actu nugesintą sodą ir greitai išmaišome. Sudedame kiaušinių masę, atsargiai išmaišome. Galiausiai suberiame miltus ir vėl lėtai išmaišome. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.

Padalijame tešlą į tris dalis (geriausia pasverti visą tešlą ir padalyti į tris dalis). Ant kepimo popieriaus nusipiešiame tris 22–23 cm skersmens apskritimus. Paskirstome ant kepimo popieriaus tešlą ir atskirai kepame lakštus 200 °C temperatūros orkaitėje apie 10–15 min., kol šie gražiai paruduoja. Iškepusius galima lygiai apipjaustyti, kad suteptas tortas būtų lygus. Atvėsiname. Subadome papločius dantų krapštuku keliose vietose ir sulaistome kava.

Kremas. Minkštą sviestą plakame plaktuvu kartu su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol jis tampa purus. Suberiame citrinos rūgštį. Po truputį pilame grietinę ir lėtai plakame kelias minutes, kol kremas tampa standus.

Surinkimas ir puošimas. Sutepame papločius kremu. Viršų ir šonus aptepame tuo pačiu kremu ir barstome tarkuotu šokoladu. Aš viršų puošiau geltonosiomis razinomis su baltuoju šokoladu – labai skanu! (Reikia ištirpinti šokoladą, pamirkyti razinas, dėti jas ant kepimo popieriaus ir sustingdyti šaldytuve.) Tortą laikome šaldytuve per naktį, o dar geriau – parą: jis tampa dar skanesnis. Skanaus!

P. S. Papločiams sulaistyti galite naudoti ir sultis, arbatą ar kt., bet rekomenduoju stiprią kavą: ji suteikia labai gerą papildomą prieskonį! Kitą kartą dar į kremą įdėčiau geltonųjų razinų.

http://aj-receptai.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top