Reikės:
2 valg. š. aliejaus,
1 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle,
1 arb. š. mėgstamų prieskonių,
4 tortilijų ar lavašo,
gabalėlio fermentinio sūrio.
Gaminimas:
Aliejų, česnaką ir prieskonius sumaišyti. Šiuo mišiniu aptepti tortilijas arba lavašą, ant viršaus užbarstyti smulkiai sutarkuotą sūrį (tiks sūresnis, sodresnio skonio sūris) ir sukarpyti į trikampius. Vienu sluoksniu sudėti į kepimo skardą ir kepti iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (aš kepiau apie 10 min.).
Labai skanūs ir greitai paruošiami traškučiai. Ypač patiko tai, kad galima rinktis mėgstamus prieskonius ir improvizuoti pagal savo skonį. Sūris taip pat nėra būtinas, bet jis traškučiams suteikia pikantiškumo. Traškučių labai neperkepti, nes bus kieti. Skaniausia, kai jie truputį traškūs.