Reikės:
80 ml 35 proc. grietinėlės
200 g šokolado (naudojau pienišką)
50 g sviesto
3 šaukštų kakavos
3 lakštų paprastų vaflių
kokosų drožlių apvolioti arba miltelinio cukraus (tinka ir kakava)
Gaminimo eiga:
Grietinėlę pašildykite ant silpnos ugnies, nukaiskite ir sudėkite sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol ištirps. Į šokolado masę sudėkite sviestą ir suberkite kakavą, gerai išmaišykite.
Vaflius sutrupinkite iki smulkių gabaliukų ir supilkite į šokolado masę. Dėkite indą į šaldytuvą porai valandų, kad masė sustingtų.
Kai masė bus tvirta, imkite šaukšteliu ir su rankomis formuokite kamuoliukus.
Apvoliokite kokosų drožlėse.