Reikės:
6 šviežių ančių kulšelių
4 česnako skiltelių
2 aliejuje marinuotų ančiuvių
150 g džiovintų slyvų (pasilikite 6–8 vnt.)
150 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų (pasilikite 6–8 vnt.)
3 arb. š. marinuotų kaparėlių
kelių šakelių šviežių raudonėlių
250–300 ml vištienos sultinio
3 laurų lapelių
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
- Į smulkintuvą sudėkite šiek tiek pasmulkintas česnako skilteles, ančiuvius, kaparėlius, alyvuoges, raudonėlio šakeles, malkite apie 2–3 min. Tuomet dėkite džiovintas slyvas ir dar pamalkite, kol slyvos susimals.
- Ančių kulšeles nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluosčiu, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir maltais pipirais. Dėkite odele žemyn į gerai įkaitintą keptuvę be papildomų riebalų. Kai gražiai apskrus, apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Kulšeles sudėkite į kepimo skardą.
- Iš keptuvės išpilkite riebalus, sudėkite sumaltą masę, pakepkite 10–15 sekundžių ir dėkite viską į kepimo skardą.
- Supilkite vištienos sultinį (jis turi iki pusės apsemti kulšeles), išdėliokite alyvuoges, slyvas, uždenkite folija arba dangčiu ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje ~1,5 val.
- Patiekite su ryžiais ir mėgstamu garnyru.