
14 kukulių
Reikės:
- 500 g jautienos faršo
- 1 kiaušinio
- 1 nedidelio svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 30 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
- žiupsnelio pjaustytų petražolių
- 1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų su aitriąja paprika
- žiupsnelio cukraus
- ~50 tarkuoto fermentinio sūrio
- druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Į dubenį sudėkite jautienos faršą, įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, išspauskite česnako skilteles, suberkite kietąjį sūrį, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
Suformuotus kukuliukus kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant vidutinės kaitros iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Tuomet supilkite konservuotus pomidorus, suberkite cukrų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir patroškinkite 10–15 min.
Tada ant kukuliukų užberkite tarkuoto fermentinio sūrio, išjunkite kaitrą, uždenkite dangčiu ir palikite kelioms minutėms, kol sūris išsilydys.